Home

15Oct 2017

Aspekti gjenetik i phenylketonurisë (PKU-së) Gjenet janë strukturë e rëndësishme e cdo  qelize të trupit si përgjegjës për çdo tipar që ne kemi, të tilla si ngjyra e syve, shtatlartësia etj. [1] Gjenet gjithashtu mbajnë instruksione për të prodhuar enzima të ndryshme që trupi ynë ka nevojë për të zbërthyer aminoacidet, si njësi themelore të […]

30Sep 2017

Shoqata Shqiptare e Sëmundjeve të Rralla bëhet pjesë e Eurordis (European Association of Rare Diseases) EURORDIS – Shoqata Europiane e Sëmundjeve të Rralla është unike në llojin e saj, një bashkim jofitimprurës i mbi  700 organizatave të pacientëve të sëmundjeve të rralla nga mbi 60 vënde të ndryshme që bashkëpunojnë për përmirësimin e jetëve të […]

28Jul 2019

Cdo ditë mijëra njerëz në të gjithë botën infektohen rishtazi nga hepatiti viral. Kjo sëmundje është plotësisht e parandalueshme. Në të gjithë botën nuk po bëhet sa duhet për të ndaluar infeksionet e reja. Për këtë arsye, ne diten e Hepatiteve, 28 korrik, në Shqipëri u përqëndrua vemendja në mënyrën e  parandalimit, që të fuqizojë […]

09Jun 2019

Takim rajonal për te drejtat e pacientëve me sëmundje të rralla. Bashkimi i shërbimeve shëndetësore dhe të kujdesit shoqëror për familjet me sëmundje të rralla. 7-9 Qershor 2019, Hotel Drim, Struga, Maqedonia e Veriut. http://challenges.mk/mk/4767-2/ TAKIMI RAJONAL I GAUCHER Takimi i 7-të i Evropës Juglindore për sëmundjet e rralla. Kongresi i Parë i Shoqatës Maqedonase […]

06May 2018

Në datën 4 maj 2018 u zhvillua konferenca e parë e Shoqatës së sëmundjeve të rralla me temë “Shoqata e sëmundjeve të rralla, aktualiteti dhe perspektiva” Në këtë takim morën pjesë përfaqësues nga shoqata europiane e sëmunjdeve të rralla dhe nga shoqatat homologe në Evrope, ndër të cilat përmëndim Znj Vlasta Zmazek e cila është […]

04Feb 2018

Dita e Sëmundjeve të Rralla zhvillohet në ditën e fundit të shkurtit të çdo viti. Objektivi kryesor i Ditës së Sëmundjeve të Rralla është rritja e ndërgjegjësimit të publikut të gjerë dhe vendimmarrësve në lidhje me sëmundjet e rralla dhe ndikimin e tyre në jetën e pacientëve. Fushata në radhë të parë synon publikun dhe […]

02Nov 2017

“Simpozium mbi Semundjen Gaucher“, 31.10.2017, ora 17:00, Hotel Rogner, Tirane. Ne daten 31.10.2017 u mbajt simpozium i semundjes Gaucher, panelin e se cilit e kryesonte prof. dr. Paskal CULLUFI dhe prof dr, Arndt ROLFS. Ne fjalen qe u mbajt nga Prof. Dr. Cullufi, u shfaq nje tablo e qarte mbi semundjen Gaucher e cila edhe […]

21Feb 2017

Dita e semundjeve te rralla zhvillohet cdo vit ne diten e fundit te muajit Shkurt. Objektivi kryesor i Dites se Semundjeve te Rralla eshte te rrise vemendjen e publikut te gjere dhe te vendimmarresve rreth semundjeve te rralla dhe impaktit te tyre

  • 1
  • 2