TE ANTARESUAR

Ne daten 28 Shkurt, Shoqata e semundjeve te Rralla organizon eventin me titull:  “Dita Nderkombetare e Semundjeve te Rralla”.  Ky eshte eventi i pare i organizuar ne Shqiperi per Semundjet e Rralla.  Eventi mbahet ne kuader te takimit se bashku te gjithe pacienteve dhe eksperteve kombetare te shendetit publik per shkembim te informacioneve dhe eksperiencave te tyre, kerkimet shkencore si dhe zhvillimet ne fushen e industrise se shendetesise per te diskutuar se pse dhe si semundjet e rralla duhet te jene pjese e axhendes globale te shendetit dhe trattimet e tyre.

Shoqata Shqiptare e Sëmundjeve të Rralla bëhet pjesë e Eurordis (European Association of Rare Diseases) EURORDIS – Shoqata Europiane e Sëmundjeve të Rralla është unike në llojin e saj, një bashkim jofitimprurës i mbi 700 organizatave të pacientëve të sëmundjeve të rralla nga mbi 60 vënde të ndryshme që bashkëpunojnë për përmirësimin e jetëve të 30 milion personave që vuajnë nga sëmundje të rralla në Europë.